top of page
  • Foto van schrijverLindsey De Grande

September 2011: Update na enkele weken medicatie


Beste bezoekers

Ondertussen zijn we terug een2-tal weken verder in mijn behandeling en laat ik hier eens horen hoe het nu gaat. Tijdens mijn vorig onderzoek bij de professor in UZ Leuven, kreeg ik te horen dat ik, om het in atletiek-termen uit te drukken, een goede start heb genomen wat het bestrijden van m’n ziekte betreft. In eerste instantie ziet het er naar uit dat de medicatie aanslaat bij mij! Dat is alvast een eerste stap in de goede richting! Natuurlijk moet ik nog heel lang die medicatie nemen, kan je altijd resistent worden aan de medicatie,… Maar daar probeer ik nu niet aan te denken! Binnenkort ga ik terug naar Leuven voor een volgende controle. We moeten vooral in de gaten houden dat mijn andere bloedwaarden zoals rode bloedcellen, bloedplaatjes,…ook niet teveel mee zakken. Maar gelukkig word ik hierin heel goed begeleid door de professor in Leuven en gans mijn medisch team rondom mij! Mijn dagen bestaan nu uit rusten in de zetel, op bed,… De medicatie slaat wel aan, maar ik heb tamelijk veel last van nevenwerkingen zoals extreme vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid,… Ik kan dit allemaal wel een plaats geven omdat ik weet dat het nodig is om beter te worden en hopelijk te genezen! Maar soms is het toch wel confronterend en moeilijk mee om te gaan! Ik loop elke dag een duurloopje, maar dit is dan ook meteen de enige inspanning van de dag. Ik wacht een hele dag af en probeer aan te voelen wanneer mijn lichaam voldoende energie heeft om een traag duurloopje te doen. Heel anders dan mijn normale planning waarin ik amper een seconde stil zat op een dag… Toch ben ik blij dat ik nog iets van lopen kan doen. Het kost me wel veel energie, maar tegelijk is het voor mij toch een verademing om eens buiten te zijn en te weten dat ik toch nog iets kan doen van lopen. Hopelijk nemen de nevenwerkingen na verloop van tijd af, zodat het lopen ook wat vlotter gaat en ik ook nog eens iets anders kan doen in de loop van de dag. De komende weken zullen er alvast hetzelfde uitzien als nu, heel veel rusten thuis in de zetel of op bed. Soms eens naar Tv kijken, maar heel vaak is ook dit te vermoeiend. Wanneer er iets nieuws te melden valt, laat ik het hier zeker weten en ik hou jullie uiteraard verder op de hoogte! Liefs Lindsey x

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page