top of page
 • Foto van schrijverLindsey De Grande

December 2011:PRETTIG EINDEJAAR EN GELUKKIG 2012!Nog even een berichtje om jullie allen het volgende te wensen: Ik wens jullie geen grote woorden… Niets wat je koopt… Maar alle kleine dingen, Waar je stilletjes op hoopt! Ik hoop dat het een gezond, gelukkig en mooi 2012 mag worden voor iedereen! Bij deze wil ik ook nog enkele mensen en instanties bedanken voor hun steun het afgelopen jaar en zeker ook tijdens m’n ziekte Mijn sponsors:

 • Aeon gezondheidswinkel: Zij hebben mij altijd voorzien van de voedingssupplementen, en zeker nu tijdens m’n ziekte, zou dit kostenplaatje gigantisch oplopen. Dankzij hun sponsoring is dit een stuk minder en ook iets minder om me druk in te maken. Ze maken altijd dat ik mijn producten op tijd thuis heb en ik ben hen heel dankbaar, dat ze duidelijk hebben gezegd, me te blijven steunen, doorheen die ziekte en later in m’n topsportcarrière.

 • Nike: Dankzij m’n kledingsponsor hoef ik me geen zorgen te maken op vlak van loopkledij, loopschoenen, spikes,… Ik heb hen meteen op de hoogte gebracht toen ik ziek was, en het werd vrijwel meteen duidelijk dat de samenwerkingen verder werd gezet. Ze blijven geloven in mijn talent en capaciteiten en hopelijk kunnen we nog vele mooie jaren samen tegemoet gaan!

 • Topsport Vlaanderen: zij voorzien een budget voor stages en medische kosten. Het kostenplaatje loopt serieus op en zoveel geld valt er niet mee te verdienen. Zo kan ik een deel van mijn stages en kosten terug betaald krijgen door hen. Samen met de Vlaamse Atletiekfederatie stellen zij een budget ter beschikking. Ook het BOIC heeft mij laten mee gaan op de pre-olympische stage in Lanzarote.

 • Mijn ouders: Zij blijven m’n grootste sponsors, voeren me overal naar toe, trainingen , wedstrijden, … geen enkele afstand is te ver. Ze betalen bij in m’n stages, want de budgetten zijn wel mooi, maar zeker niet voldoende om alles te betalen. Ook in de jaren dat ik nog niets van steun kreeg, heb ik ze nooit horen praten over het geld dat ze in m’n sport moesten steken. Zonder hen had ik ook nooit door kunnen zetten om de top te bereiken.

Mijn medisch/ begeleidingsteam:

 • – Mijn sportdokter Vincent Vanbelle, die steeds voor me klaar staat, en heel actief aan het zoeken is naar oplossingen om mijn nevenwerkingen beter te maken.

 • – Mijn sportdokter/ federatiearts Kris Peeters, hij houdt contact met de hematologen en volgt m’n ziekte-evolutie van dichtbij op. Hij is diegene die het eerst alarm heeft geslagen omdat mijn WBC toch misschien niet zo gezond meer bleken uit mijn bloedresultaten.

 • – Gans de afdeling Hematologie in UZ Leuven. Het verplegend personeel, de dokters en professoren zijn allen even vriendelijk en weten toch steeds een lach om m’n gezicht te toveren, ondanks mijn controles en de huidige situatie.

 • – Mijn professor hematologie die me behandelt voor mijn Chronische Leukemie. Hij zoekt mee naar oplossingen en communiceert heel goed met de rest van mijn medisch team. Hij heeft oor naar mijn verhaal en helpt waar hij kan.

 • Professer Peers, hij is fysisch geneesheer en revalidatie arts en samen met Maarten Thysen (kinesitherapeut) kijkt hij waar hij kan helpen en bijsturen op vlak van belasting, training in combinatie met m’n behandeling.

 • Professor Bellemans en Dokter Van Grinsven. Zij waren mee tijdens de stage van het BOIC en volgen mijn situatie verder op.

 • Dr. Jan Olbrecht en z’n vrouw Pascale. Hij is inspanningsfysioloog en samen volgen ze mijn trainingen op, en dokteren ze al een plan uit samen met mijn trainer, hoe het verdere verloop de komende maanden zal zijn, wanneer ik de intensiteit mag opvoeren. Ik heb blindelings vertrouwen in hun aanpak.

 • Dirk De Maesschalck: mijn trainer, hij volgt ook m’n duurlopen op en blijft erin geloven dat alles goed komt en ik die top zal bereiken.

 • Sportpsycholoog Rudi Heylen, ik zie hem ongeveer maandelijks en hij leert me op een andere manier kijken naar m’n situatie, zodat ik soms nieuwe inzichten krijg en nieuwe moed om er verder voor te blijven gaan.

 • De Katholieke Universiteit Leuven die probeert te helpen waar mogelijk op vlak van examens, stageplaats, stagespreiding,…

 • High Performance Running team, het team waar ik bij hoor, met heel wat goede en gemotiveerde atleten.

 • – Voor iedereen die ik vergeten ben, ik ben er zeker van dat jullie weten dat jullie hier ook thuis horen. Ik wil jullie zeggen dat ik enorm waardeer wat jullie voor me doen en dat ik dit nooit zal vergeten!

Hierbij wil ik ook even melden dat ik recent op www.thestick.nl een stick heb besteld om dagelijks mijn kuiten te behandelen. Natuurlijk is een goede kinesitherapeut heel belangrijk, maar daar kan je niet elke dag naartoe gaan. Met deze stick hoop ik mijn afvalstoffen sneller te kunnen ‘loswerken’ en mijn spierpijn binnen de perken te houden! Heel wat sporters gebruiken dit en vanaf nu zal ik hier ook gebruik van maken. Mijn trouwste ‘clan’ die ik doodgraag zie!

 • – Mijn ouders: zonder hen zou ik zowel op vlak van topsport, studie, ziekte, maar gewoon ook in m’n leven, nooit zover geraakt zijn als ik nu al sta. Zij geven me elke keer opnieuw de moed, liefde, het vertrouwen, de middelen, om al m’n dromen waar te maken en zelfs de hoogste obstakels en Bergen te beklimmen en overwinnen.

 • – Mijn zus om voor me klaar te staan! Ik kijk echt op naar m’n zus. We zijn totaal verschillend, maar kunnen altijd bij elkaar terecht. Ze steunt me door dik en dun.

 • – Mijn familie en vrienden:ik heb soms niet veel tijd om hen te zien, maar ik weet dat ze er altijd voor me zijn en ik bij hen terecht kan!

Alle mensen die iets gestuurd hebben via mail, facebook, sms, post,.. maar ook alle mensen die me steunen, aan me denken, voor me bidden of een kaarsje branden en in me geloven,… Bedankt hiervoor, ik geloof er echt in dat het allemaal mee helpt om sterker en beter te worden dan voorheen en m’n ziekte te verslaan! Als slot wil ik me richten tot de mensen die momenteel door een zware periode gaan, en dat kan op heel veel vlakken zijn. Ik hoop echt dat ze de kracht mogen vinden om door te zetten, dat ze omringd mogen worden door mensen met heel veel liefde, dat ze heel wat reden hebben om er te blijven voor gaan en nooit op te geven, zodat ze, ongeacht de situatie, er uit geraken. Beter, sterker, gelukkiger en gezonder worden dan ooit tevoren! Dat hoop ik echt! Liefs, Lindsey x

10 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page