top of page
 • Foto van schrijverLindsey De Grande

Februari 2012: ZILVEREN SPIKE EN STUDENTENCONTRACT TOPSPORT VLAANDEREN


Beste bezoekers

Even een korte update wat sportief vlak betreft. Vorige week mocht ik mijn studentencontract bij Topsport Vlaanderen ondertekenen en dit weekend vond de teamvoorstelling plaats in Leuven. Atletiek Vlaanderen is een project, mede dankzij de Vlaamse Overheid, waarin beloftevolle jongeren gesteund worden in hun sportieve ambities om de Europese en Wereldtop te bereiken. Het team bestaat uit:

 • Atelaw Bekele (veldlopen/10.000m/marathon)

 • Michael Bultheel (400m horden)

 • Jeroen D’hoedt (veldlopen/1500m/3000m steeple)

 • Lindsey De Grande (1500m)

 • Hannelore Desmet (hoogspringen)

 • Barbara Maveau (1500m)

 • Kim Ruell (1500m)

 • Thomas Smet (speerwerpen)

 • Thomas Van Der Plaetsen (tienkamp)

 • Koen Naert (5000m-10000m)

 • Dario Seghers (110m horden)

 • Stef Vanhaeren (400m horden)

 • Melissa Dupré (speerwerpen)

 • Hanne Vanhessche (hoogspringen)

 • Aurélie De Ryck (polsstokspringen)

Ik ben zeer blij en dankbaar dat mijn sportieve inspanningen en prestaties van de afgelopen jaren hiertoe leiden. Ik hoop, wanneer m’n lichaam er opnieuw klaar voor is, Topsport Vlaanderen heel wat mooie prestaties te bezorgen! Vrijdag avond vond de jaarlijkse uitreiking van de gouden spike plaats. In 2009 mocht ik daar al de prijs van meest beloftevolle jongere bij de vrouwen in ontvangst nemen. Bij de mannen en vrouwen worden er telkens een gouden, zilveren en bronzen spike uitgedeeld. Heel wat atletiekkenners, (ex)-atleten, journalisten, leden van de Koninklijke Belgische Atletiekbond, VAL en LBFA mogen er hun stem uitbrengen, voor wie zij vinden dat het afgelopen jaar de sterkste atletiekprestaties heeft neer gezet. Bij de vrouwen mocht Svetlana Bolshakova (hink-stap-springen) de bronzen spike in ontvangst nemen. Zij leverde afgelopen indoorseizoen een nieuw Belgisch Record, maar geraakte jammer genoeg begin deze zomer gekwetst, waardoor ze haar seizoen heel vroeg moest stop zetten. Ondertussen is ze goed aan het revalideren en stoomt ze zich klaar om heel ver te springen komend zomerseizoen!

Zelf mocht ik de zilveren spike in ontvangst nemen. Ik ben heel trots met deze prijs! Het doet me deugd dat mijn Belgische Records en mijn 6e plaats op het Europees Kampioenschap beloond worden met deze spike. Natuurlijk geeft het mij een dubbel gevoel. Die prestaties indoor waren een voorbode van een schitterend zomer seizoen, dat jammer genoeg nooit op gang is gekomen en abrupt is geëindigd met m’n diagnose van mijn chronische leukemie. Maar tegelijk is het voor mij een stimulans om door te bijten, wetende dat ik die prestaties al gedaan heb, en hopende dat ik met een gezond en krachtig lichaam, in de toekomst nog veel meer en beter zal kunnen presteren! Ik hoop dan ook tijdens die prijsuitreiking ooit de gouden spike in ontvangst te mogen nemen. Want dan zou dit betekenen dat ik ondanks mijn ziekte en behandeling, mijn atletiekdroom om de Europese en Wereldtop te bereiken, verder kon uitvoeren en bereiken! Gouden spike was Elodie Ouedraogo ( 400m horden). Zij behaalde op het Wereldkampioenschap in Daegu een knappe 11e plaats, waarmee ze zich zowel met haar tijd als haar plaats meteen ook plaatste voor de Olympische Spelen. Die gouden spike is dan ook dubbel en dik verdiend! Bij de mannen was brons voor Atelaw Bekele ( Europees Kampioen Veldlopen), zilver voor Jonathan Borlée ( 5e WK 400m) en goud voor Kevin Borlée ( 3e WK 400m). Verder waren Stef Vanhaeren ( 400m horden) en Marijlein Lindemans (Meerkamp) de beloftevolle jongeren van 2011. Ook Thomas Van Der Plaetsen werd in de bloemetjes gezet voor z’n Europese Beloften titel op de meerkamp en de 4x400m mannen werd ploeg van 2011. Binnenkort meer nieuws over hoe de afgelopen weken zijn verlopen en hoe het nu gaat! Vele groetjes! Lindsey X Foto Atletiek Vlaanderen met dank aan ©Luc Dequick

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page